Papagájos Blog Papagájos Blog

Kocsis Lilla

Avatar


Blogger

Debrecen, HU

1988 április 1.


Témáim

Papagájok Állattartás Természet Állatok Madarak Tenyésztés Hobbi


Hey!

Lilla vagyok, ezek itt pedig a papagájokkal kapcsolatos irományaim :)


Félelem a papagájoknál 2020.09.17

TűzijátékEbben az évszakban az Egyesült Királyságban ugyanazzal a problémával szembesülnek a hobbiállatok gazdái, mint ami nálunk augusztus 20.-án időszerű. Ez az, amikor a robbanások és a fényes villanások, amiket a tűzijátékok gerjesztenek, megijesztik társunkat, a papagájt is. Annak elkerülése érdekében, hogy ez az eset komolyra forduljon, a gazdik feladata a kiemelt figyelem ebben az időben. vagyis ünneplés helyett célszerű a papagáj közelében madarni és vigyázni rá.

Kiképzés
Kiképzés

Az évek során kiagyaltam néhány trükköt, ami segített enyhíteni a tüneteket, és olyan módszereket találtam ki, amelyek évekkel később is segítettek más emberek ugyanezzel a problémával. Első lépésként az ablakokat takaróval borítottam le, így a papagájom nem látta a fényszórásokat. Ez máris nagyban egyhítette a félelmet. Azt is kitaláltam, hogy a papagájokat ablaktalan helyiségekbe (például fürdőszobákba) helyezzük át a tűzijáték idejére, ha van ilyen szoba.

Kiképzés
Kiképzés

A legfontosabb elfedendő dolog a hangos durranás volt, ezért kerestem a módját, hogy csökkentsem a papagáj képességét az ilyen dolgok hallására. A takarók tompítják kissé a zajt, így ez segített. Ezenkívül bekapcsoltam egy számára ismert zajt generáló gépet (esetemben ventillátort), és bekapcsoltam egy kedvenc rock and roll rádióját jó hangosan, amely szintén segít a zaj elfojtásában. Ez sokat segített, és így a papagájt már nem érdekelte a tűzijáték.

Kiképzés
Kiképzés