Papagájos Blog Papagájos Blog

Kocsis Lilla

Avatar


Blogger

Debrecen, HU

1988 április 1.


Témáim

Papagájok Állattartás Természet Állatok Madarak Tenyésztés Hobbi


Hey!

Lilla vagyok, ezek itt pedig a papagájokkal kapcsolatos irományaim :)


Félelem a papagájoknál 2020.03.25

Hogyan színesítik a tollak a világunkatA papagájokkal kapcsolatban egy közismert felfedezés a tollaik páratlan szépsége, amely segít még mélyebben elbűvölni az embereket, és a gazdinak is segít még jobban megbecsülni gyönyörűen színes madárát. Végül is, színeik csodálatosan hozzájárulnak a papagáj saját pszichológiai egészségéhez és egyben a teljes élvezetükhöz is. A színeknek önálló pszichológiája van. Az elkerülhetetlen tanulmányozás arról, hogy a színek sok más tényezővel együtt hogyan befolyásolják életünket, megtaníthatjaa, hogy a spektrum minden színének megvan a maga ereje.

Hogyan színesítik a tollak a világunkat
Hogyan színesítik a tollak a világunkat

A belső falak színeit színválasztékból választjuk meg, amely megfelel a hangulatainknak, a ház tereinek és hozzá kiválasztott dekorációnak. A bútorok színeiben, a szőnyegmintákban és még sok más dologban mind megjelennek egyedi és egyéni döntéseink, amelyek mellett határoztunk, hogy kiegészítjük velük az életünket. Boldoggá tesznek minket. Ez a szín ereje. Mi lehetne színesebb, mint maga a papagáj Te és én, kedves olvasó, a madarak szerelmesei vagyunk. Ha nem lennénk, nem lennénk itt, igaz?

Hogyan színesítik a tollak a világunkat
Hogyan színesítik a tollak a világunkat

Ha nézel vadon élő madarakat - és fogadok veled, hogy szoktad nézni őket-, akkor a baromfiállomány egyedi barna és fehér árnyalatai ugyanúgy le tudják kötni a figyelmedet, mint a színes papagájtollazat. Ha szerencséd van, a megfigyelések során mindkét nemet láthatod, és megfigyelheted, mennyire eltér a tollazatuk színe. A madarak a toll színéből tudják megállapítani a másik madár nemét, így az ő esetükben a szépségen kívül a tollaknak ilyen funkcióik is vannak.

Hogyan színesítik a tollak a világunkat
Hogyan színesítik a tollak a világunkat