Papagájos Blog Papagájos Blog

Kocsis Lilla

Avatar


Blogger

Debrecen, HU

1988 április 1.


Témáim

Papagájok Állattartás Természet Állatok Madarak Tenyésztés Hobbi


Hey!

Lilla vagyok, ezek itt pedig a papagájokkal kapcsolatos irományaim :)


Félelem a papagájoknál 2021.12.22

Megelőző orvostudományAz Avian Veterinary Services csapata elmagyarázza, hogy miért érdemes papagáját rendszeres egészségügyi ellenőrzésre vinni. A legfontosabb ok idejében értesülni azokról az egészségügyi problémákról, amelyeket fel lehet fedezni, ha a papagájt ellenőrzésre viszik. Az állatorvoslás legtöbb más ágazatában a társállatok a kellemetlenebb és potenciálisan életveszélyes betegségek kialakulásának megelőzése érdekében évente védőoltásokat kapnak.

Félelem a papagájoknál
Félelem a papagájoknál

A vakcina tényleges beadása azonban viszonylag kis részét képezi az éves látogatások előnyeinek. Az ilyen rendszeres szűrővizsgálatok lehetőséget adnak arra, hogy az állatorvos alaposan megvizsgálja a háziállatot, és esetleg fizikai és viselkedési problémákat is felfedezzen, mégpedig a lehető legkorábban, hogy azokat csírájában el lehessen fojtani, vagy még jobb, ha a legfrissebb egészségügyi információk megosztásával ezek a betegségek akár teljesen meg is előzhetőek.

Félelem a papagájoknál
Félelem a papagájoknál

Így annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban jelenleg nem ajánlott az éves vakcinázás a díszmadarak, és köztük a papagájok számára, az Avian Veterinary Services-nél aktívan ösztözik az éves "madár-egészségügyi ellenőrzéseket". Mint korábban említettük, a megelőzés és a betegségek korai felismerése kritikus fontosságú a madaraknál. Nem szabad elfelejteni, hogy a papagájok a természetben zsákmányállatok, emiatt a sérülések, betegségek elrejtése a vérükben van, és mire a tünetek már szabad szemmel is láthatóvá válnak, a segítség sokszor már későn érkezik.

Félelem a papagájoknál
Félelem a papagájoknál