Papagájos Blog Papagájos Blog

Kocsis Lilla

Avatar


Blogger

Debrecen, HU

1988 április 1.


Témáim

Papagájok Állattartás Természet Állatok Madarak Tenyésztés Hobbi


Hey!

Lilla vagyok, ezek itt pedig a papagájokkal kapcsolatos irományaim :)


A vetőmag minősége 2024.01.10

A vetőmag minőségeAmi fontos, az a "vetőmag minősége" és a keverék minősége. Annak biztosítása, hogy a keverék ne tartalmazzon sok rossz dolgot, amelyek könnyen problémává válhatnak, mint például az elhízás. EB Cravens ismét: A vetőmagokat érdekes feltörni. A feldolgozott pellet-tápokkal kapcsolatban az az igazi bosszúságom, hogy ezek rendkívül unalmasak a papagáj számára.

A vetőmag minősége
A vetőmag minősége

Mit szólnál ahhoz, ha egész életedben minden nap, minden étkezéskor száraz kukoricapelyhet ennél? A papagájdiéta sok minden lehet, de soha nem lehet unalmas. A nem izgalmas ételek azt jelentik, hogy madaraid csak azért esznek, hogy csillapítsák éhségüket - ez pedig veszélyes koncepció, ha olyan madarad van, amelyik nem érzi jól magát, vagy olyan, amelyik nem sokat tud az egészséges fiókák fészekben történő felneveléséről. Nagyra értékelem EB Cravens észrevételeit: Nincs egyetlen tökéletes módja a fogságban tartott papagájok etetésének.

A vetőmag minősége
A vetőmag minősége

Ne gondold, hogy a kényelem, ha minden nap ugyanabba a tálba dobunk egy macskaeledel-szerű terméket, az igazán jót tesz madaradnak. Minőségi vitamin-ásványi anyagpor, amelyet apró, "paprikaszerű" mennyiségben szórunk a nedves eledelre, majd jól megeteti a papagájt, legalább olyan értékes, mint a napi vitamin-tabletták, amelyeket az emberek a teljes tápanyagszükségletük kielégítésére szednek. Minden egzotikus madár étrendje még mindig az alapvető és alakulófélben lévő stádiumban van. Amíg nem megyünk ki a vadonba, és nem elemezzük az egyes fajok által elfogyasztott minden egyes szezonális elemet, addig még mindig találgatásokat fogunk tenni.

A vetőmag minősége
A vetőmag minősége